
![[@title]](https://res.cloudinary.com/redhatholdings/image/fetch/w_900,h_519,c_fill,q_auto,f_auto/https://www.joslas24.hu/uploads/agentblog/levendulaszorp-a-nyugalom-ize-uvegbe-zarva.jpg)
A levendula nemcsak illatos dekoráció, hanem különleges alapanyag is, melyből csodálatos, nyugtató hatású szörp készíthető. Már a színe is lenyűgöző: halványlila, elegáns árnyalat, ami bármelyik nyári asztalt feldob. A levendulaszörp készítéséhez elég egy marék szárított vagy friss levendulavirág, cukor, citromlé, víz, és egy kis türelem – a végeredmény viszont igazi különlegesség!
A főzés során először forraljuk fel a vizet és a cukrot, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a levendulát. Néhány órás (vagy akár egy éjszakás) áztatás után leszűrjük, citromlével ízesítjük, majd újra felforraljuk, hogy palackozásra kész legyen. A citromlé szép színt is ad a szörpnek, és kiemeli a virágos aromát.
Ez a szörp kiválóan illik hideg szódához, proseccóhoz, de akár koktélokhoz is. Egy hűsítő levendulás ital nemcsak felfrissít, hanem megnyugtat is – tökéletes választás egy hosszú nap végén. Ajándéknak is remek, főleg, ha szép üvegbe töltjük és masnival díszítjük.
„A lélek útján haladva találom meg a történeteimet.”
A mindennapi élet rezdüléseiről és a belső fejlődés útjáról írok. Értek az önreflexióhoz, az érzelmi minták felismeréséhez és személyes tapasztalatok elemzéséhez. Blogjaim az önismeretről, a hétköznapi helyzetek lelki hátteréről és az inspiráció kereséséről szólnak.



