Hideg gyümölcsleves házilag

2025. július 25.
Szerző: Virág
[@title]

A hideg gyümölcsleves a magyar konyha egyik nyári klasszikusa. Cseresznyéből, meggyből, barackból vagy vegyes gyümölcsből is elkészítheted. A gyümölcsöket kevés vízben cukorral, citromhéjjal, fahéjjal főzd össze, majd habarj bele tejfölt vagy tejszínt.

A sűrítéshez használhatsz kevés pudingport vagy étkezési keményítőt, így szép selymes lesz az állaga. Ha kihűlt, hűtőben pihentesd pár órát. Tálalás előtt friss mentalevelet vagy citromkarikát is tehetsz bele.

Ez a leves tökéletes előétel vagy könnyű desszert is lehet. Gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik, és akár laktózmentesen is elkészíthető. Érdemes kísérletezni egzotikus gyümölcsökkel, mint a mangó vagy az ananász.

Ha nagyobb adag készül, poharakban is kínálhatod, mint hűsítő nyári italt. A hideg gyümölcsleves sokoldalú, színes és garantáltan felüdít a legmelegebb napokon is.

Virág

„A lélek útján haladva találom meg a történeteimet.”

A mindennapi élet rezdüléseiről és a belső fejlődés útjáról írok. Értek az önreflexióhoz, az érzelmi minták felismeréséhez és személyes tapasztalatok elemzéséhez. Blogjaim az önismeretről, a hétköznapi helyzetek lelki hátteréről és az inspiráció kereséséről szólnak.

Legutóbbi blogbejegyzések

Összes blogbejegyzés
A köd jelenléte
Virág
2025. december 13.
Szerző: Virág
A köd különös jelenség: egyszerre természeti folyamat és hangulat, amely képes átformálni a tájat és az...
Amikor a csend beszél
Virág
2025. december 12.
Szerző: Virág
A tél az év egyik legmisztikusabb időszaka, amikor a világ látható és láthatatlan rétegei között a határ...
06 90 900 938
Hívjon most!