_251210121703.jpg)
![[@title]](https://res.cloudinary.com/redhatholdings/image/fetch/w_900,h_519,c_fill,q_auto,f_auto/https://www.joslas24.hu/uploads/agentblog/frissito-gorog-salata-titka.jpg)
A görög saláta nyáron szinte kihagyhatatlan. Friss paradicsom, uborka, lilahagyma, fekete olajbogyó és feta sajt alkotják az alapját. Az egész lényege az, hogy a zöldségek ropogósak, a sajt pedig krémes legyen. A minőségi alapanyagok fél sikert jelentenek: érdemes érett, ízes paradicsomot és jó minőségű feta sajtot választani.
Az öntet egyszerű, de annál fontosabb: extra szűz olívaolaj, kevés vörösborecet, oregánó és só-bors. Az ízek összeéréséhez hagyd pihenni a salátát minimum fél órát. Ha szeretnéd, fokozhatod kapribogyóval vagy egy csipet chilivel is.
Tálaláskor friss pita vagy ropogós kenyér dukál mellé. Egy könnyű borral, például egy hideg rozéval igazi mediterrán élményt varázsolhatsz az asztalra. Ideális baráti összejövetelekre vagy könnyű vacsorára.
Ha marad belőle, másnapra se aggódj: szendvicsbe töltve is remek. A görög saláta nemcsak egészséges, de színes és laktató is – igazi nyári jolly joker.
„A lélek útján haladva találom meg a történeteimet.”
A mindennapi élet rezdüléseiről és a belső fejlődés útjáról írok. Értek az önreflexióhoz, az érzelmi minták felismeréséhez és személyes tapasztalatok elemzéséhez. Blogjaim az önismeretről, a hétköznapi helyzetek lelki hátteréről és az inspiráció kereséséről szólnak.
_251210121703.jpg)


