Bodzaszörp – az üvegbe zárt nyár illata

2025. július 11.
Szerző: Virág
[@title]

Kevés dolog van, ami annyira a nyár kezdetére emlékeztet, mint a bodza illata. Május végén, június elején virágzik, ilyenkor érdemes leszüretelni, hiszen ebből készül az egyik legfinomabb házi szörp. A bodzaszörp készítése nem bonyolult, csak egy kis figyelmet és tisztaságot igényel – cserébe frissítő, virágos ital lesz a jutalmunk, amit egész nyáron élvezhetünk.

A recept egyszerű: nagyjából 15-20 bodzavirág, citromkarikák, víz és cukor szükséges hozzá. A virágokat pár napig hidegen kell áztatni, citrommal és néha egy kis citromsavval – ettől lesz igazán üdítő ízvilága. A leszűrt léhez cukrot adunk, majd felforraljuk és üvegekbe töltjük. Fontos, hogy csak tiszta, ép virágokat használjunk, lehetőleg forgalomtól távoli helyről szedve.

A kész bodzaszörp hígítva, jéggel és citromkarikával tálalva igazi klasszikus frissítő. Gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik, és egy kis mentával vagy uborkával még különlegesebbé tehetjük. Nyáridéző, otthonos, és minden kortyában benne van a napsütés.

Virág

„A lélek útján haladva találom meg a történeteimet.”

A mindennapi élet rezdüléseiről és a belső fejlődés útjáról írok. Értek az önreflexióhoz, az érzelmi minták felismeréséhez és személyes tapasztalatok elemzéséhez. Blogjaim az önismeretről, a hétköznapi helyzetek lelki hátteréről és az inspiráció kereséséről szólnak.

Legutóbbi blogbejegyzések

Összes blogbejegyzés
06 90 900 938
Hívjon most!