
![[@title]](https://res.cloudinary.com/redhatholdings/image/fetch/w_900,h_519,c_fill,q_auto,f_auto/https://www.joslas24.hu/uploads/agent_blog_dev/nyr-vgi-receptek.jpg)
A szezonális alapanyagok használata mindig különleges ízeket varázsol az asztalra. A nyár végén a szőlő, a szilva és a körte a legkedveltebb gyümölcsök, amelyekből sütemények, kompótok vagy lekvárok készíthetők.
A szilvás gombóc igazi klasszikus, amely a család minden tagjának kedvence lehet. Emellett a szilvából készített pite vagy lekvár is finom és tápláló. A szőlőből mustot, frissítő salátát vagy akár desszertet is alkothatunk.
A zöldségek közül a paprika és a paradicsom ekkor a legízletesebb. Ezekből készülhet a klasszikus lecsó, amely könnyű és gyors vacsora. A friss saláták pedig remek kísérői lehetnek a húsételeknek.
A nyár végi receptek nemcsak finomak, hanem gazdagok vitaminokban is. Segítenek a szervezetnek fokozatosan átállni az őszi időszakra, miközben megőrzik a nyár ízeit.



