
2025. október 12.
Október végi reggeleken a köd úgy terül a tájra, mintha a föld álmot lélegezne. A házak körvonalai...
![[@title]](https://res.cloudinary.com/redhatholdings/image/fetch/w_900,h_519,c_fill,q_auto,f_auto/https://www.joslas24.hu/uploads/agent_blog_dev/a-vacsorakszts-mint-esti-lelassuls-tbb-mint-fzs.jpg)
A vacsorakészítést sokszor csak napi rutinnak, kötelező feladatnak tekintjük – különösen egy fárasztó nap után. Pedig a főzés lehetőség is lehet: egy esti szertartás, amely elválasztja a munkát a pihenéstől. Amikor nyugodtan szeletelsz zöldséget, figyeled, hogyan fő a tészta, vagy érzed a fokhagyma illatát a serpenyőből, a jelen pillanatban vagy. Nem a gyorsaság a lényeg, hanem a figyelem és az odaadás. A főzés során magadra is odafigyelsz: milyen ízek esnek jól, milyen textúrákra vágysz, mire van szükséged aznap. A vacsora így nem csak táplálék, hanem törődés is. Egyedül vagy másokkal – mindegy. A lényeg, hogy adj időt az ételkészítésnek. Mert amit szeretettel főzöl, az nemcsak a testedet, hanem a lelkedet is melegíti.
























